top of page

Laptopproject

Sint-Michiel geeft er een lap(top) op

Iedere leerling krijgt de mogelijkheid om in te stappen in het laptopproject. Je huurt of koopt de laptop zelf bij onze leverancier of een leverancier naar keuze. Wanneer je de laptop bij onze leverancier huurt of koopt, kan je gebruik maken van de hersteldienst, het recht op een reservelaptop, maximale herstelkost van € 39 voor schadegevallen buiten garantie, verzekering en ondersteuning bij installatie en laptopproblemen. Je kan je bestelling indien je wenst plaatsen bij de inschrijving op 16 mei! 

In de tweede en derde graad zetten we ons huidig laptopproject verder. Onderaan deze pagina vind je de laptopbrochure. De link naar de webshop waar je een laptop kan bestellen wordt binnenkort beschikbaar.

 

Waarom een laptopproject?

Leerlingen voorbereiden 

Digitale media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. ICT heeft de laatste decennia een razendsnelle ontwikkeling gekend. Wij willen onze leerlingen  nieuwe en andere vaardigheden aanleren zodat ze een sterke troef hebben in het snel veranderende dagelijkse leven en later op de arbeidsmarkt.

 

Gelijke onderwijskansen

De school kiest bewust voor eenzelfde toestel voor alle leerlingen van dezelfde afdeling. Daarom raden we aan om te kiezen voor een laptop via de school. Diegenen die zelf over een laptop beschikken mogen die meebrengen, maar we vragen wel om de voor- en nadelen van een eigen toestel grondig tegen elkaar af te wegen.

Enkele belangrijke voordelen om in te stappen in dit laptopproject: 

  • Bij defecten krijgt u een gelijkwaardig reservetoestel ter beschikking zodat uw zoon/dochter vlot de lessen kan blijven volgen. 

  • Er is geen afgunst tussen de leerlingen.

  • Garantie op een vlot lesverloop met zo min mogelijk problemen. 

  • Gelijke onderwijskansen voor alle leerlingen

  • Uniform toestel zodat leerlingen en leerkrachten gemakkelijker elkaar kunnen helpen.

  • Uitleg bij de werkwijze van het toestel, …

 

Het toestel bewaren?

De laptop is voorzien van een stevige beschermhoes om de dagelijkse reis veilig te kunnen maken. Op school krijgt iedere leerling gratis een locker ter beschikking waar de laptop tijdens de schooluren kan bewaard worden.

Krijgen de leerlingen begeleiding?

In september zullen alle leerlingen begeleiding krijgen bij het aanmelden op het toestel, het activeren van hun account en het installeren van extra software. Ook tijdens de lessen zal er voldoende aandacht besteed worden aan het begeleiden van leerlingen in dit laptopproject.

bottom of page