Laptopproject

De wereld evolueert steeds sneller. Wie weet nog hoe het was zonder smartphones? Of hoe lang Facebook bestaat? De digitale wereld is zo geïntegreerd in ons leven dat slechts weinigen het zich nog herinneren. En de digitalisering blijft razendsnel doorstomen... 

Als school willen we ons voortdurend aanpassen aan de veranderingen in het digitale landschap. Daarom hebben we een laptopproject uitgewerkt waarbij elke leerling met een persoonlijk leertoestel kan werken. Hierbij zijn we niet over één nacht ijs gegaan en hebben we vele alternatieven overwogen en bestudeerd. 

Veel voordelen

Door de laptops verstandig in het klasgebeuren in te zetten, zullen de leerlingen meer gemotiveerd zijn en zal het hen helpen om een aantal 21e-eeuwse vaardigheden te bereiken. Ook zal het de leerkrachten de mogelijkheid geven om nog meer te variëren in werkvormen, te differentiëren, leerlingen te laten samenwerken en iedereen te betrekken bij de les. Daarnaast zal er bespaard worden op drukwerk, zullen er minder dure cursussen moeten aangekocht worden en zal er niet meer geïnvesteerd moeten worden in een grafisch rekentoestel. 

Schermzombies?

Niet elke les of activiteit leent zich tot het gebruik van ICT. We gaan voor digitaal wanneer het zinvol is, anders grijpen we terug naar pen en papier.

Laptop kopen/ huren van de school of eigen laptop?

De leerlingen kunnen ervoor kiezen om hun eigen laptop mee te brengen, maar de school biedt hen ook de mogelijkheid aan om er eentje te kopen of huren via een externe partner. In dat geval krijgen de leerlingen ook technische ondersteuning op school.

Logo.png
Logo Broeders van Liefde.png