top of page

Laptopproject

Sint-Michiel geeft er een lap(t)op! 

De wereld evolueert steeds sneller. Wie weet nog hoe het was zonder smartphones? Of hoe lang Facebook bestaat? De digitale wereld is zo geïntegreerd in ons leven dat slechts weinigen het zich nog herinneren. En de digitalisering blijft razendsnel doorstomen... 

Vanaf schooljaar 2021-2022 breidt onze school het laptopproject verder uit. In de eerste graad starten we met een nieuw project. Iedere leerling van de middenschool krijgt de mogelijkheid om in te stappen in het laptopproject. Voor de leerlingen van het derde middelbaar is er een kleine wijziging en in de overige jaren zetten we ons huidig laptopproject verder. Bekijk onderaan deze pagina onze laptopfolder en uitgebreide laptopbrochure. 

20210928-st-michiel-137.jpg

Veel voordelen

Door de laptops verstandig in het klasgebeuren in te zetten, zullen de leerlingen meer gemotiveerd zijn en zal het hen helpen om een aantal 21e-eeuwse vaardigheden te bereiken. Ook zal het de leerkrachten de mogelijkheid geven om nog meer te variëren in werkvormen, te differentiëren, leerlingen te laten samenwerken en iedereen te betrekken bij de les. Daarnaast zal er bespaard worden op drukwerk, zullen er minder dure cursussen moeten aangekocht worden en zal er niet meer geïnvesteerd moeten worden in een grafisch rekentoestel.

Schermzombies?

Niet elke les of activiteit leent zich tot het gebruik van ICT. We gaan voor digitaal wanneer het zinvol is, anders grijpen we terug naar pen en papier.

bottom of page