top of page

De Jossen

Hallo! 

Wij zijn 'De Jossen' en graag vertellen wij jou wat meer over wie we zijn en wat we doen op onze school. 

'De Jossen', Jongeren Op School, is het inspraakorgaan voor de leerlingen van de bovenbouw en bestaat uit 'De Jossenraad', 'Het Jossenparlement' en 'De Jos in actie'. 

De Jossenraad bestaat uit een vaste groep leerlingen uit de verschillende jaren die als een echt team op regelmatig basis vergaderen, activiteiten organiseren en de inspraak van de leerlingen op onze school garanderen. 

 

Een rode loper en een ontbijt op de eerste schooldag, een actie voor het goed doel, acties rond welbevinden, opleiding rond participatie en vergadertechnieken, discussies voeren over onderwijshervormingen en organisatie, ... Maar één van de hoogtepunten zal toch de organisatie van het onvergetelijke jaarlijkse galabal zijn.

Het Jossenparlement is een open inspraakmoment voor alle leerlingen van de school. Hier worden de agendapunten besproken die door 'De Jossenraad' worden voorgesteld. Telkens opnieuw proberen onze 'Jossen' op een leuke, interactieve, losse manier de mening van zoveel mogelijk leerlingen te verzamelen om hiermee gewapend naar de directie te trekken.

De Jos in actie zijn leerlingen die rond bepaalde acties de krachten bundelen om zo leuke activiteiten te organiseren voor de andere leerlingen. Ook hier is de organisatie en planning in handen van 'De Jossenraad'.

Ben jij net als ons gebeten door 'De Jossenmicrobe'? Laat dan van je horen! Wij heten je alvast van harte welkom! 

JOS_embleem.png
bottom of page