top of page

Latijn

Wat mag je verwachten?

 

In het tweede leerjaar A krijg je 25 uur algemene vorming. Naast deze 25 uur algemene vorming heeft elke richting ook 5 lesuren die typisch zijn voor die basisoptie. Wanneer je voor Latijn kiest, zal je dus 5 uur Latijn krijgen. Daarnaast willen we elke leerling ook kennis laten maken met een ander studiegebied. Elke leerling kiest dan ook één Talent-pakket buiten het eigen studiegebied.

In het tweede jaar Latijn zet je je ontdekkingstocht in de Romeinse en Griekse cultuur voort en bouw je verder op wat je in het eerste jaar Latijn leerde. De opgedane kennis wordt uitgebreid en je leert op die manier nog meer inzicht te krijgen in Latijnse teksten. Binnen de optie Latijn krijg je een stevige uitdaging voor Frans, wiskunde en NRT.

Wat wordt van je verwacht?

Je slaagde voor het eerste jaar Latijn en ben je nog steeds gebeten door de Latijnse taal, geschiedenis, kunst, verhalen…? Dan is Latijn nog zeker iets voor jou! Je beschikt over een dosis doorzettingsvermogen en je vindt het niet erg om regelmatig te studeren.

Je toekomstperspectief

In ASO bieden we in de bovenbouw Latijn, Economische Wetenschappen en Natuurwetenschappen aan. In TSO en BSO bieden we richtingen binnen de domeinen Economie & Organisatie en Maatschappij & Welzijn aan. Na het tweede jaar Latijn kan je een keuze maken uit alle basisopties in het derde leerjaar. Latijn vormt uiteraard een logisch vervolg op de richting Latijn. 

Lessen in het keuzepakket

Het keuzegedeelte in Latijn bestaat uit: 5 uur Latijn en 2 uur Talent. Als jaartalent kan je hier kiezen uit: Economie, Maatschappij, STEM of Talen. 

Basispakket

Lesuren

2
3
4
4
4
2
2
2
2

 


5

2​​

Engels
Frans
Nederlands
Natuur, Ruimte en Techniek
Wiskunde
Geschiedenis
Godsdienst
Artistieke Vorming
Lichamelijke Opvoeding

 

 

Latijn

Talent

Keuzepakket

bottom of page