Sociale en Technische Vorming

Sociale en Technische Vorming

Wat mag je verwachten?

Tijdens de lesuren Sociale en technische vorming (STV) leer je methodisch werken. Je ontwikkelt eenvoudige technische vaardigheden door zelf aan de slag te gaan met voedsel en materialen. Hierbij zijn hygiënisch, milieubewust en veilig handelen zeer belangrijk. Je werkt ook actief rond gezonde voeding.
Tijdens deze doe-activiteiten ontwikkel je elementaire sociale vaardigheden
zoals luisteren naar elkaar, respectvol en behulpzaam zijn. Succeservaringen bij het uitvoeren van deze activiteiten bevorderen een positief zelfbeeld.
In de richting Sociale en Technische Vorming (STV) krijg je voor Frans en wiskunde een aangepast programma. Dit wil zeggen dat de lesinhoud zich beperkt tot de basisdoelstellingen. Tijdens het lesuur differentiatie word je voor deze vakken extra ondersteund volgens je eigen behoeften.

Wat wordt van je verwacht?

Je bent sociaal aangelegd en wil met dit talent verder aan de slag. Heb je daarnaast belangstelling voor verzorging, hygiëne, voeding en voedselbereidingen, wooncultuur…? Dan is STV echt je ding! Hoewel STV een vorming is met enkele uren praktijk, blijft er toch heel wat theorie te verwerken.

Je toekomstperspectief

Het eerste leerjaar STV bereidt je voor op het tweede jaar basisoptie STV.

Lessen in het keuzepakket

Het keuzegedeelte in STV bestaat uit: 2u sociale en technische vorming, 1u ICT, 1u sociale activiteiten en 1u differentiatie.Leerjaar 1e Sociale en Technische vorming 2e Sociale en Technische vorming

 

     

Engels

- 2
Frans 4 4
Nederlands 4
Aardrijkskunde
Natuurwetenschappen 2
Wiskunde 4 5
Sociale en Technische vorming 2 5
Techniek 2 2
Differentiatie 1 -
Geschiedenis 1 2
Godsdienst 2 2
ICT 1 -
Lichamelijke Opvoeding 2 2
Muzikale opvoeding 1 1
Plastische opvoeding 2 -
Sociale activiteiten 1 1