STEM en Moderne Wetenschappen-STEM

STEM en Moderne Wetenschappen-STEM

Wat mag je verwachten?

Net zoals in Moderne Vorming werk je via een brede waaier aan vakken aan je algemene vorming. Aan de hand van vakoverschrijdende STEM-projecten verdiep je je in wetenschappen, wiskunde en techniek. Hierbij gebruik je de basiskennis en -vaardigheden uit het gemeenschappelijk gedeelte. 

De onderzoekende leer- en werkmethode zal je algemene motivatie en interesse verhogen en het probleemoplossend denken ontwikkelen. De rol van ICT staat centraal in al deze processen. 

Bij deze aanpak krijg je de kans om aspecten van een technisch proces te ontdekken en jouw ideeën op een creatieve manier te realiseren. Ook ervaar je de samenhang, het belang en de waarde van de STEM-vakken.

In het tweede jaar Moderne Wetenschappen-STEM krijgen de leerlingen ook het vak Socio-economische initiatie (SEI). Hierin maken zij kennis met economie en gedrags- en cultuurwetenschappen.

Wat wordt van je verwacht?

Je hebt de basisschool zeer vlot doorlopen en je bent bereid je in te zetten. Naast een brede algemene interesse ben je vooral nieuwsgierig naar technische, wetenschappelijke en wiskundige systemen. Je wordt zowel zelfstandig als in groep uitgedaagd om te onderzoeken hoe deze systemen werken en opgebouwd zijn.

Je toekomstperspectief

Na het eerste jaar STEM kan je een keuze maken uit alle basisopties in het tweede leerjaar, met uitzondering van Latijn. Uiteraard vormt de basisoptie Moderne Wetenschappen met STEM een uitstekend vervolg.

Lessen in het keuzepakket

Het keuzegedeelte in het eerste jaar STEM bestaat uit: 4u STEM-project en 1u sociale activiteiten.Leerjaar 1e STEM 2e Moderne Wetenschappen - STEM

 

     

Engels

- 2
Frans 4 4
Nederlands 4
Aardrijkskunde
Natuurwetenschappen 2
STEM-project 4 4
Wiskunde 4 5
Techniek 2 2
Geschiedenis 1 2
Godsdienst 2 2
Lichamelijke Opvoeding 2 2
Muzikale opvoeding 1 1
Plastische opvoeding 2 -
Socio - economische initiatie - 2
Sociale activeiten 1 -