Teams en communities

Sinds schooljaar 2017-2018 werken we op Sint-Michiel met teams en communities. We verdeelden onze leerlingen in groepen van soortgelijke richtingen en kwamen zo tot 5 communities: op de middenschool hebben we een meer theoretische groep (met de richtingen Klassieke Vorming / Latijn, STEM en Moderne Vorming / Moderne Wetenschappen) en een meer praktisch georiënteerde community (STV, B-klas en BVL Kantoor en Verzorging-Voeding).  Op de bovenbouw deelden we de leerlingen in op basis van de interessegebieden: Economie (Flex), Latijn en wetenschappen (Cosmo) en sociale wetenschappen (Human Care and Development).

Deze communities van leerlingen worden begeleid door teams van leerkrachten die meerdere uren lesgeven in die community. Elke leerling krijgt een drietal coaches toegewezen die hem/haar zullen opvolgen en begeleiden doorheen zijn/haar schoolloopbaan.

Op die manier willen we nòg beter inspelen op de noden van onze leerlingen, of dat nu gaat om leernoden (vragen bij studiekeuze, problemen met studiemethode…) of het welbevinden (persoonlijke problemen, kleine ruzies met klasgenoten…).