De toekomst is groen

Wie dit schooljaar op de speelplaats van de Bovenbouw was, heeft het vast gemerkt… de speelplaats is flink vergroend. De werkzaamheden begonnen in de herfstvakantie, fase twee werd in de krokusvakantie afgewerkt en ook de volgende dagen zullen enkele leerkrachten weer de handen uit de mouwen steken.

Het verhaal begint in het leerlingenparlement, waar een aantal leerlingen mee nadenken over hoe we onze school nog beter kunnen maken (nieuwe toiletten? Check!). Tijdens een van de vergaderingen gaven onze leerlingen aan dat ze graag wat meer groen hadden op de speelplaats en ook wat meer plaats om te zitten.

Een aantal leerkrachten zette zich erachter: plannen werden gemaakt, helpers gezocht en dankzij de opbrengst van het pastafestival en de financiële steun van het oudercomité klopte ook het budgettaire plaatje. Heel wat zweet, blaren en spierpijn later zijn we best trots op het resultaat! 

Binnenkort starten we ook met de bouw van een openluchtklas met nog wat extra groen. Ook op de Middenschool zijn de plannen intussen aan het rijpen…

Voor foto’s verwijzen we graag naar onze Facebook-pagina.